Pravica do odstopa od nakupa - vračila blaga

Kupec ima pravico, da skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov, zlasti členov 46c in 43č, v 14 dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupljeno blago vrne v 14 dneh od sporočila o odstopu brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga na e-naslov agregat@e-disti.com, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh. Za pomoč ob sprožitvi postopka vračila blaga smo vam vselej na voljo tudi preko telefonske številke 01 23 50 223.


Izdelek pošljete skupaj z vašimi kontaktnimi podatki in številko vašega TRR računa na naslov poslovalnice: 

E-disti d.o.o.
Litijska cesta 259
1261 Ljubljana – Dobrunje


Zakon o varstvu potrošnikov v 43. členu določa izjeme, za katere stranka po zakonu nima možnosti vračila:

- Če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam ali če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe;
- Če gre za dobavo prehranskih izdelkov in je plastična embalaža odprta in/ali poškodovana,
- Če gre za dobavo avdio ali video posnetkov, če je potrošnik odprl varnostni pečat;
- Če gre za dobavo časopisov, revij in periodičnih publikacij;
- Pri nakupu podaljšane garancije.

Vrnjeno ali reklamirano blago mora biti vrnjeno zapakirano v originalni embalaži brez vidnih znakov uporabe. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa, ter številko vašega transakcijskega računa kamor vam bomo povrnili kupnino.  Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu oziroma po prejemu vrnjenega izdelka. Kupnino povrnemo na TRR račun stranke (stroške nakazila krijemo mi) ali na željo stranke v gotovini, če stranka obišče našo poslovalnico.

V primeru vračila iz razloga reklamacije mora kupec vrniti najkasneje v 30 dneh po odstopu od pogodbe. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje v 14 dneh po sprejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Ne sme ga uporabljati. Prosimo, da blago vrnete v originalni embalaži.

Če ste prejeli neustrezno število naročenih izdelkov, ki se razlikuje od količine na prevzemnih dokumentih ali je prišlo do poškodbe blaga med prevozom, se obrnite na dostavno službo, ki je izvršila dostavo.
Kupljene izdelke menjamo za enak izdelek le, če so poškodovani ali kako drugače nedelujoči že ob nakupom.

V primeru, da zgornji pogoji niso upoštevani, bomo morali reklamacijo blaga zavrniti ali vam zaračunati odškodnino v primeru poškodovane originalne embalaže ali vidne uporabe izdelka.

 

Pozor! 
Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo določila tega poglavja ne veljajo. Zahtevke za vračilo blaga pravnih oseb bomo obravnavali individualno in pri tem upoštevali okoliščine in možnosti, ki nam jih zagotavljajo naši dobavitelji. Prosimo, da upoštevate, da v teh primerih lahko omogočimo le zamenjavo z drugimi izdelki po vaši izbiri, kupnine pa ne vračamo.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih
X