Swipe to the right

Prenosni agregati

1 years ago

Kako izbrati prenosni agregat?

Če želite izbrati pravi prenosni agregat, morate pozornost usmeriti predvsem na tri točke:

  • Uporaba. Odločite se, katera vrsta uporabe naj bo vaš cilj: domača pripravljenost, tek na dolge proge, začasna uporaba;
  • Napetost. Razmislite, ali potrebujete enofazno ali trifazno.
  • Moč. Ugotovite, koliko energije potrebujete za predmete, ki vas zanimajo.

Kako določim, kakšno velikost agregata potrebujem?

Dimenzije generatorja so strogo povezane s količino moči, ki jo lahko dobavijo. Če želite določiti pravo velikost, seštejte skupne vate vseh luči, naprav, orodij ali druge opreme, ki jo želite hkrati povezati z agregatom. Določitev pravilne zagonske in delovne moči naprav, ki jih nameravate napajati, je ključnega pomena za izračun natančnih potreb po moči. Običajno boste te podatke našli na identifikacijski plošči ali v navodilih za uporabo posameznega orodja ali električne opreme.

Kaj je pretvornik?

Inverterski agregat proizvaja enosmerni tok in ga nato z digitalno elektroniko pretvori v izmenični tok. To ima za posledico kakovostnejšo in doslednejšo moč, ki je varnejša in zanesljivejša za napajanje občutljive opreme in elektronike z mikroprocesorji, kot so računalniki, televizorji, digitalne naprave in pametni telefoni.
Inverterski agragti so tišji in lažji od običajnih agregatov iste moči.

Kako zaženem prenosni agregat?

Pri zagonu prenosnega agragata upoštevajte varnostne ukrepe. Pomembno je, da agregatov ne uporabljate znotraj doma, garaže ali katerega koli zaprtega prostora.
Pred prvim vžigom priporočamo, da si ogledate navodila za uporabo in vzdrževanje in nadaljujete na naslednji način:

  • V motor vlijte olje.
  • Rezervoar napolnite z navedenim tipom goriva.
  • Potegnite zračni dušilnik.
  • Potegnite ročico za odvzem (samo pri modelih z električnim zagonom je potrebno baterijo pred obračanjem ključa povezati).

Kako izklopim agregat?

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da izklopite vsa povezana orodja in naprave in pustite, da se generatorski agregat nekaj minut ohladi. Nato morate ustaviti nastavek generatorja s pritiskom na stikalo Start / On / Off v položaju OFF in na koncu zapreti ventil za gorivo.

Kaj naredi preklopno stikalo? Bi ga potreboval?

Preklopno stikalo je naprava, ki varno poveže vaš agregat z električno energijo znotraj vašega doma ali vašega komercialnega podjetja. Stikalo omogoča enostaven in učinkovit način prenosa energije iz standardnega vira (tj. Omrežja) na generator, ko standardni vir odpove. Ko je obnovljen standardni vir, samodejni prenos vrne napajanje nazaj na standardni vir in izklopi agragat. ATS se pogosto uporablja v okoljih z visoko razpoložljivostjo, kot so podatkovni centri, proizvodni načrti, telekomunikacijska omrežja in tako naprej.

Katera vrsta goriva je priporočljiva?

Pri prenosnih agregatih se uporabljajo različne vrste goriva: bencin, dizel ali utekočinjen naftni plin. Vse to so tradicionalna goriva, ki se običajno uporabljajo kot električna energija. V priročniku z navodili in vzdrževanjem boste našli podrobne informacije o vrsti goriva, ki je potrebno za delovanje vašega agregata.

Kako pogosto naj zamenjam svoje motorno olje? Kakšno vrsto olja priporočamo?

Odvisno je od tega, kako dolgo deluje agregat. V priročniku z navodili in vzdrževanjem boste našli posebna navodila o motorju. Vsekakor je olje priporočljivo menjati vsaj enkrat na leto.

Kje naj nastavim prenosni generator?

Tudi majhne agragate nastavite na prostem in jih uporabljajte samo na vodoravni površini (agregat ni nagnjen). Namestiti ga morate stran od vrat in oken, tako da izpušni plini ne bi vstopili v hišo.

Če potrebujete stacionarni agregat, si več o njih preberite tukaj.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih
X