Swipe to the right

7 Razlogov zakaj je vzdrževanje agregatov pomembno

1 years ago

Bencinski ali dizelski agregat ni naprava, na katero bi lahko po nakupu in postavitvi kar pozabili. Za dolgotrajno in brezhibno delovanje je potreben reden servis agregata.

Dizelski agregat je odličen vir energije v primeru električnega izpada. Najpogostejši vzrok daljših električnih izpadov so različne vremenske situacije na katere seveda nimamo vpliva, povzročijo pa lahko ogromno škodo v gospodarstvu pa tudi doma. Da bi se temu izognili si lahko priskrbimo agregat, za katerega pa je potrebno tudi pravilno skrbeti in ga redno servisirati.

V tem članku bomo razložili, zakaj je redni servis agregata pomemben za normalno delovanje.

1.) Pomaga najti in odpraviti napake, še predno povzročijo večjo škodo

Čeprav so dizelski agregati robustni, dolgotrajni in zanesljivi, so redni preventivni servisi zelo priporočljivi. V večini primerov sami manjših napak, ki bi lahko privedle do nedelovanja agregata ko bi ga najbolj potrebovali, ne bi opazili. Pri rednem servisu pa tehnik preveri celoten agregat, prepozna poškodovane in dotrajane dele ter jih zamenja, ter s tem podaljša življenjsko dobo vaši napravi.

2.) Zagotovi primerno delovanje

Pri servisu tehnik preveri:

- Nivo olja in goriva

- Jermene, cevi, napeljavo itd.

- Izpušni sistem

- Kontrolno ploščo in zunanjost

- Zamenja olje in filtre

- Zunanji pregled agregata

- Zagon naprave.

Redno preverjanje vseh ključnih aspektov zagotavlja optimalno delovanje vašega agregata kadar ga potrebujete.

3.) Prepreči nabiranje ogljikovega dioksida

V primeru da agregat ni redno vzdrževan in zaščiten, se lahko prične proizvajati večja količina ogljikovega monoksida, ki pa je v primeru vdihavanja lahko tudi smrtna. Med preventivnim pregledom agregata je tehnik pozoren tudi na pravilno postavitev agregata, da zagotovi izhajanje plinov izven zaprtih prostorov.

4.) Očiščeno je bolj zmogljivo

Za poškodbe napeljave in nabiranje smeti in ostalih nesnag so po navadi krivi glodavci, ptiči in kače, ki si v ohišju agregata radi ustvarijo svoj dom. Pri rednih servisih se preveri tudi potencialne poškodbe cevi in napeljave, ter testira njihovo delovanje za kar najboljšo zmogljivost agregata.

5.) Prepreči težave z gorivom

Pri dizelskih agregatih je potrebna menjava derivata vsaj 2x letno, saj gorivo s časom izgublja na svoji kakovosti in moči. To še posebno velja, če agregata ne uporabljamo redno. Redno vzdrževanje zagotovi da je goriva dovolj in da je redno menjano, ter s tem zagotovi optimalni izkoristek.

6.) Privarčuje denar

Čeprav se nam zdi, da z izpuščanjem servisa agregata prihranimo nekaj denarja, lahko to privede do zelo dragih popravil in v nekaterih primerih celo do menjave celotnega agregata.

7.) Podaljšanje življenjske dobe

Nakup agregata je lahko precejšen strošek, ki ga lahko ob rednem vzdrževanju zmanjšamo ali celo preprečimo. Ne servisirani agregati imajo običajno precej krajšo življenjsko dobo in v kolikor si ne želite sivih las zaradi dolgotrajnega iskanja novega in velikih stroškov, je veliko bolje da zanj redno skrbite.

Zgoraj je naštetih le nekaj razlogov, za kaj je potreben redni servis agregata. Na spletni strani https://www.e-disti.com/servis-in-garancija/ si lahko ogledate kontakt za prijavo in odpravo napak, ter redne preventivne servise.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih
X