Agregati

Nasproti tradicionalnim agregatom, inverter agregati proizvajajo električno energijo v treh fazah. Pridobivajo energijo iz izmeničnega toka in jo pretvarjajo v enosmerni tok z uporabo elektronskih vezij. Inverterski agregat je manjši, lažji in izrazito tišji kot običajni agregat. Čeprav inverter agregati ne zmorejo proizvesti velikih količin električne energije kot tradicionalni agregati, so precej bolj učinkoviti zaradi načina, kako generirajo izmenični tok. Višja učinkovitost pomeni manjšo porabo goriva in manjši rezervoar za gorivo. Moč, ki jo lahko proizvede inverter, se giblje med približno 1200 in 4000 vatov.

Inverterski agregati so dražji od standardnih agregatov zaradi inovativne tehnologije, ki jo uporabljajo, a so tišji in bolj ekonomični. Zahvaljujoč sodobni tehnologiji, ki jo uporabljajo inverterski agregati, je napetost na izhodnih vtičnicah konstantna 230 V. To omogoča priklop občutljivih elektronskih naprav, kot so računalniki, prenosniki, televizorji in drugi napravi, ki potrebujejo stabilen tok, kot na primer medicinska oprema.

Hkrati so inverterski agregati odlični za kampiranje, saj so precej manj hrupni od drugih agregatov. Čeprav ne morejo proizvesti toliko energije kot običajni agregati, so zaradi svojega načina delovanja z izmeničnim tokom precej bolj učinkoviti.

Na voljo imamo inverterske agregate treh vrhunskih proizvajalcev: Honda, Pramac in SPARK. Za vse naše izdelke zagotavljamo tudi lasten servis. Za dodatne informacije in nasvete nas kontaktirajte, in naš strokovni tim vam bo pomagal izbrati pravi agregat glede na vaše potrebe.

2 Artiklov

po strani

2 Artiklov

po strani

Inverterski agregat je vrsta prenosnega agregata, ki proizvaja izmenični tok podobno kot običajni agregat, vendar ga pametno elektronsko vezje pretvori v enosmerni tok in nazaj v bolj čist in stabilen izmenični tok. Zaradi tega je izhod inverterskega agregata bolj stabilen in zanesljiv kot pri običajnem agregatu, z manj popačenji (napetostnimi nihanji), manj nihanja napetosti in manj hrupa.

Inverter agregati ustvarjajo stabilno in čisto izhodno valovno obliko, kar jih naredi idealne za napajanje občutljivih elektronskih naprav in opreme, brez tveganja za škodo ali motnje. Agregati inverter so že od samega začetka zasnovani z izjemno varčnostjo pri porabi goriva. Izkoriščajo prednosti naprednih elektronskih vezij za prilagajanje števila vrtljajev motorja glede na trenutne potrebe po električni energiji, kar vodi v manjšo porabo goriva in daljši delovni čas agregata.

Inverterski agregati so običajno tišji od tradicionalnih agregatov, kar jih naredi odlično izbiro za uporabo v naseljenih območjih, pri kampiranju in zunanjih prireditvah. So lahki in kompaktni, kar olajša prenašanje in shranjevanje. Prav tako so okolju prijaznejši, saj proizvajajo manj emisij in porabijo manj goriva v primerjavi z običajnimi agregati. Poleg tega so inverterski agregati zasnovani za preprečevanje pregrevanja in preobremenitve omrežja.

V naši ponudbi so inverterski agregati treh vrhunskih podjetij: Honda, Pramac in SPARK.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih
X